Boston Celtics ikinci tur 60.sıradan oyuncu seçme hakkını Semih'ten yana kullandı.
2 Temmuz 2008 18:02
Geçen gece yapılan draft seçiminde ikinci tur 60. sıradan son tercih olarak seçilen Semih Erden, Boston organizasyonuna dahil oldu.
Geçen sezon Fenerbahçe forması altında Avrupa liginde oynadığı 15 karşılaşmada, 19.1 dakika süre alan Semih, 6.7 sayı 4.3 ribaunt ve 0.6 asist ortalamalarıyla sezonu tamamlamıştı.
Özellikle sarı lacivertlilerin ULEB CUP'daki rakiplerinden İtalyanın Montepaschi Siena takımıyla yapılan karşılaşmada 12 sayı, 7 ribaunt, 2 asist ve 2 top çalmalık performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.
hayırlı olsun umarım çok başarılı olur
Semih gitti mi şimdi:S seçilmez diye bekliyordum hem de Boston
Türk Basketbolu adina hayirli olsun.
Müthiş bir olay.Kendini geliştirecektir.Acayip gururlandım.Artık kadıköyde arabasıyla geçerken onu göremeyeceğiz

Hayırlı olsun Semih'e. Umarım kendini geliştirir ve bizi gururlanacağımız şekilde temsil eder...
Semih çok genç ve çok yürekli bir oyuncuydu...hele hele Abdi İpekçide çirkin 6s taraftarına çıldırdığı anı unutamam...bıraksalar hepsini bi kaşık suda boğacaktı..Semih için hayırlısı ne ise o olsun..gurur duyacağımız bir basketçimiz daha olacak NBA de..zaten hepside FENERBAHÇELİ..yani bizim için ekstra ekstra gurur kaynağı olacaktır bu...
İlteriş demiş kiSemih ve Ömer Aşık bir sezon daha bizde oynayacak daha sonra NBA'e gidecekmiş bende yeni öğrendim 
bu güzel haber işte..şimdi NBA gazıyla bu sene her ikisindende çok daha büyük başarılar bekleyebiliriz inşallah...