FenerbahceWorld Forumları

Tam Versiyon: İşte siyasal yasak istenen 71 milletvekili
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davasının iddianamesinde 71 kişi hakkında siyasi yasak talep edildiğini belirtirken “Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç’ı listenin başında gördüm” dedi

Anayasa Mahkemesi’nden çıkarken soruları yanıtlayan Kılıç “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP’nin laikliğe aykırı fiilerinden dolayı odak olma suçundan kapatılması istemiyle dava açmıştır. İddianame 16.30’da geldiği için bugün (dün) bir işlem yapamadık. Pazartesi iddianame üyelerimize dağıtılacak ve süreç başlayacak” dedi.

‘71 KİŞİ İÇİN YASAK İSTENDİ’
Kılıç, kaç kişi hakkında siyasi yasak istendiğine dair soru üzerine, “İddianameye çok fazla bakamadım ama kapatılması halinde 71 kişi hakkında siyasi yasaklı olması talebi var” dedi. Kılıç, “Siyasi yasak istenenler arasında Cumhurbaşkanı ve Başbakan var mı” soruları üzerine “Sanıyorum, Sayın Gül, Sayın Başbakan ve Sayın Arınç’ı listenin başında gördüm. Onun dışındaki isimlere bakmadım” yanıtını verdi.
Kılıç, iddianamede DTP’nin kapatılması istemiyle açılan davadakine benzer bir tedbir talebi olup olmadığı yönündeki soruya da “Hayır öyle bir talep görmedim” karşılığını verdi. Kılıç, “AKP’nin davasının öne alınması söz konusu mu?” yönündeki soruya, “Bugüne kadar izlediğimiz yol bu parti için de izlenecektir” yanıtını verdi.

Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın siyasi yasak istediği 71 kişilik listede Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan dışında, 5 bakan ve 30’u aşkın milletvekilinin bulunduğu öğrenildi. Milliyet'İn haberine göre, 71 kişilik listede, parti kurucuları, eski milletvekilleri, AKP’li belediye başkanları ve il yöneticilerinden oluşan isimler için de siyasi yasak istendi. AKP’nin Meclis ve parti yönetimlerindeki isimlerin tamamına yakını listede yer aldı. AKP’nin kurucularından biri olan ve geçtiğimiz günlerde parti yönetiminden istifa eden Cüneyd Zapsu’nun da bulunduğu listedeki önde gelen isimler şöyle:

Başbakan

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı

Abdullah Gül

Bakanlar

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı

Devlet Bakanı Mehmet Aydın

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım

Sağlık Bakanı Recep Akdağ

TBMM eski Başkanı

Manisa Milletvekili Bülent Arınç

Genel Başkan Yardımcıları

Dengir Mir Mehmet Fırat

Bülent Gedikli

Egemen Bağış

Nükhet Hotar Göksel

Hüseyin Tanrıverdi

AK Parti Grup Başkan Vekilleri

Sadullah Ergin

Bekir Bozdağ

Mustafa Elitaş

Nihat Ergün

Nurettin Canikli

Genel Sekreter

İdris Naim Şahin

Milletvekilleri

Amasya Milletvekili Akif Gülle (Başbakan Erdoğan'ın danışmanı)

Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu (TBMM İdare Amiri)

İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu (TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı)

İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer (Başbakanlık eski Müsteşarı)

Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin (AK Parti Kadın Kolları Başkanı)

Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa

Trabzon Milletvekili Asım Aykan

Kayseri Milletvekili İrfan Gündüz

Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek

Kilis Milletvekili Hasan Kara

İstanbul Milletvekili Güldal Akşit

Kayseri Milletvekili Sadık Yakut

Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt

Sivas Milletvekili Selami Uzun

Mersin Milletvekili Zafer Üskül

Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu

Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan

Konya Milletvekili Hüsnü Tuna

Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak

Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl

Diğer partililer

AK Parti kurucusu ve MKYK üyesi Ayşe Böhürler

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı ve parti kurucusu Cüneyd Zapsu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz

AK Parti Ulukışla İlçe Teşkilatı yöneticileri Ali Uğurlu, Kamil Ünal, Mustafa Burna ve Ali Tekin

Samsun'un Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım

Afyon Dinar Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı

İzmir İl Başkan Yardımcısı Ayşe Yüreklitürk

Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan

Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve milletvekili aday adayı Ahmet Şükrü Kılıç

Eski AK Parti milletvekilleri

Fahri Keskin

Nihat Eri

Eyüp Sanay

Tayyar Altıkulaç

Ömer Özyılmaz

Cavit Torun

Musa Uzunkaya

Ersönmez Yarbay

Ahmet Faruk Ünsal

Mehmet Elkatmış

Abdullah Çalışkan

Resul Tosun

Muzaffer Külcü
Kapatılsın AKP
Gerekce nedir burada ben bunu anlamadim.
Türkiyenin geri vitesi

okanus Yazan:

gerekçe yok insanlar kapatarak bazı şeyleri düzeltebileceklerini sanıyorlar hala buna yazık(!) devlein önemli yerindekiler düşünemiyor niye geri kaldık diyoruz sonra... önemli olan partiyi kapatmak değil böyle düşünen halkı eğitmek akp yi kapatmak değil cahilliği amerikancılığı gericiliği sömürücülüğü halka anlatmak ondan sonra akp zaten meclise bile giremez

ilteriserker Yazan:

okanus Yazan:

gerekçe yok insanlar kapatarak bazı şeyleri düzeltebileceklerini sanıyorlar hala buna yazık(!) devlein önemli yerindekiler düşünemiyor niye geri kaldık diyoruz sonra... önemli olan partiyi kapatmak değil böyle düşünen halkı eğitmek akp yi kapatmak değil cahilliği amerikancılığı gericiliği sömürücülüğü halka anlatmak ondan sonra akp zaten meclise bile giremez

Bildiri gibi geldi bu ama neyseBig Grin

yazık..

El PaBLo Yazan:
Bildiri gibi geldi bu ama neyseBig Grin

ne bildirisi lütfen yapma Big Grin

Referans URL