FenerbahceWorld Forumları

Tam Versiyon: Frédéric Oumar Kanouté
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.

2 Eylul 1977'de Lyon yakinlarinda dogdu. Ailesi Mali'den Fransa'ya göcmustu.
Kanoute 2007'de Afrika'da yilin oyuncusu secilmisti.
Lyon takimda futbol hayatina baslamis, Fransa'nin 21 yas alti milli takiminda da oynamistir.
Westham ve Tottenham'da oynadiktan sonra Sevilla'ya katilmistir.
Butun bu bilgilerin ve attigi gollerin ötesinde onun kisiligindeki en ilginc yönler asagida anlatilmaktadir:
Kanoute, 20 yaslarinda muslumanligin gereklerini ciddi biri sekilde uygulamaya baslamistir. Bu nedendir ki 2006-2007 sezonunda, Sevilla klubu her macta Kanoute'ye yeni bir forma vermek zorunda kalmistir. Klubun sponsporu 888.com bir kumar sitesi oldugu icin, muslumanligin kabul etmedigi kumar icerikli bir formayi giymeyi reddeden oyuncuya her oyunda bu reklamin olmadigi bir forma temin edilmistir.
Uzun ugraslar sonunda, 888.com bir musluman dernegine hatiri sayilir bir miktarda bagis yapmalari karsiliginda Kanoute'nin bu formayi giymesini saglamistir.
Ayrica Ispanya'daki özel bir mulk olan bir camiinin satilmasini son anda önlemis, 2006 yilinda cebinden ödedigi 700.000 $'in uzerindeki para ile bu camiiyi Islam Dernegine hediye etmistir.
Mali'de bir cocuk köyu kurulmasi icin bir de kampanya baslatmistir.

Club Season League Cup[8] Europe Total
Apps Goals Assists Apps Goals Apps Goals Apps Goals
Sevilla 2005-06 32 6 4 2 2 11 6 47 14
2006-07 32 21 6 5 4 11 6 48 30
2007-08 15 10 1 2 1 7 5 24 16
All 79 37 11 9 7 29 17 119 60

OKAN ERTEK
Maci seyrederken Cezayir'li bir arkdasim bana bu cami hikayesini anlatti. Hayli etkilendim, bugun bir arastirma yaptim nette, gercekten anlattiklari dogru idi, Ingilizce bir siteden cevirdigim yazi yukarida.
Helal olsun vallahi ne diyeyim.yapmacık tavırları da yok.Adam özgürce yaşıyor dinini.Bir Türk oyuncu onun gibi maçlarda secdeye yatsa yerden yere vururlardı o da ayrı nokta

El PaBLo Yazan:
Helal olsun vallahi ne diyeyim.yapmacık tavırları da yok.Adam özgürce yaşıyor dinini.Bir Türk oyuncu onun gibi maçlarda secdeye yatsa yerden yere vururlardı o da ayrı nokta

Insanlarin dinlerini istedikleri gibi yasamasindan yanayim. Ama futbol sahasinda yapilan showlari hicbir zaman hos karsilamadim. Ne yeri ne de zamani, din propagandasi icin.
Hristiyan futbolcular sahya cikmadan hac cikartirlar. Bu gayet normal. Ancak gol sonrasi, formayi cikarip altindan, Hz. Isa'nin resmini göstermek, yada kurtaricimiz Hz. Isa yazisini teshir etmek cok sacma. Cunku önceden planlanmis ve propaganda ve de provakasyon amacli isler.
Bir muslumanin da avuclarini göge acip, Allah'ima sukur demesi normal, ama secde etmek showa giriyor. Buna Allah'da razi olmaz.
Inter hacli formasi ile karsiladi bizi, Sevilla'da aynisini yapti kimse farkina bile varmadi. Iste Sevilla'nin home formasi:

Iste bizim macta giydikleri forma:

Peki bir dahaki evde oynadigimiz macta Fenerbahce, uzerinde arapca Bismillahirrahmanirrahim yazan bir forma ve, Saudi bayragindaki kilici da resim olarak kullansa ne olur?
Futbol sahasinda futbol oynansin, baska oyunlar degil.
Kanoute'yi gercek bir musluman oldugu icin tajdir ettim ve bu yaziyi attim, yoksa sahada secde ettigi icin degil.

Bu haçlı forma olayı inter ve sevilla maçında aklımdaydı hep fakat dile getirince yok kardeşim ne alaka nerelere cekiosn gibi yorumlar geliyor.o yüzden ses etmiyorum
bizim maçta bi pozisyonda kendisini yere atıp kafasına darbe almış gibi kafasını ovuşturması pek hoş olmadı.
iyi golcü ama cok numaracı ve kurnaz bir adam
Referans URL