FenerbahceWorld Forumları

Tam Versiyon: Tayyip ERDOĞAN; laik ve müslüman olunmaz
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Basliktaki kelami yapan adam basbakanimiz. Iste Tube Gallery linki:

http://www.fenerbahceworld.com/vgallery....eo_content

KONUDA KOPUKLIUK OLMASIN DIYE BURAYA DA EKLIYORUM:

Turkiye'nin en buyuk sorunu muslumanlik degil. Dine birsey olmaz. Ataturk ilkeleri ile oynayip onlari cekip cevirmek moda oldu. Erdogan provakasyon yapiyor. Turkiye'nin gercek problemlerini o gun de bilmiyordu, bugun de bilmiyor. Sen doguya refah getir, pkk bitsin. Avrupa toplugunun pesinde kosacagina, ulkene refah getir, Guney Kore, Cin örnegindeki gibi, kendine kendine kalkin. Egitimi duzene sok, millet bilinclensin, zaten turban ile kimse ugrasmaz. Hedefler buyuk olursa kimse bakmaz, karismaz. Ama yoook, milleti dusur birbirine, turban bilmemne diye ufak sularda bogul. Tarih sizi cezalandiracak, ama ne yazik ki Turk milleti ile birlikte.
Iste Erdogan'in cevir kazi yanmasin sözleri. Bin derece dönmus hemen sözler:

Bizi kabullenme mecburiyeti yok

Başbakan Tayyip Erdoğan, türban tartışmalarına sadece 5 dakika yer verdiği grup konuşmasında bu kez muhalefeti değil, "Liberal aydınları" eleştirdi.

Kendilerini anlamamakta direnen, "Seçkinci bir zümre" olduğunu savunan Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

CUMHURİYETİN İKİ SÜTUNU

"Adalet mülkün temelidir’ ve ’Hákimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine inşa edildiği iki temel sütundur. Cumhuriyetimizin özü olan bu felsefeyi geliştirmek, herkesin adalet güvencesine kavuşmasını temin etmek, bütün vatandaşlarımızın hukuk devletine aidiyetlerini güçlendirmek en önemli sorumluluğumuzdur. AKP, sayısız ideolojik tartışma ile toplumun takatini tüketen, enerjisini toprağa gömen, toplumsal barışı zedeleyen siyaseti ta baştan reddetmiştir. Bütün toplumla kucaklaşmamızın, büyümemizin sırrı buradadır. Ama birileri bunu anlamak istemiyor. O ayrı mesele. Anlamamakta direniyorlar. Biz de onları anlamakta hakikaten zorlanıyoruz. Niye, bu kadar geniş bir kucaklama anlayışını halkımız anlamış ve 80 vilayette AKP’ye, ’Ben sana inanıyorum, güveniyorum’ demiş ve milletvekillerini vermiş.

BİZ SABIRLIYIZ

Halkıyla bu denli kucaklaşmış olan bir AKP için bazı seçkinci zümrelerin barışık olamayışını biz anlamakta zorlanıyoruz. Herkesin bizi de kabullenme mecburiyeti yok. Kabullenmeyebilirler de. O da ayrı bir durum. Fakat biz onların bu tavırlarına bile saygı duymaya devam ediyoruz. Bu konuda da sabırla hareket ediyoruz. Buna da devam edeceğiz."

Ergenekon için talep bekliyorum

BAŞBAKAN Erdoğan, Ergenekon soruşturmasını engelleyen kamu görevlilerine karşı yasal düzenleme yapılmasının, "talebe bağlı olduğunu" söyledi. Erdoğan, ATV’de değindiği konuya Meclis’te açıklık getirmesini isteyen gazetecilere değerlendirme yaptı. Gazetecilerin "Devlet içinde Ergenekon soruşturmasını engelleyenler olduğunu, bunların cımbızla ayıklanacağını söylediniz, yasal bir düzenlemeden söz ettiniz. Bunun kapsamı ne olacak?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Orada konuştum, Hepsinin gereğini söyledim. Bu tür bir talep gelmesi halinde biz bu talepleri değerlendiririz. ’Yapılması gereken yasal düzenlemeleri de yaparız’ dedik. Yani orada anlattım zaten, herşeyi çok açık söyledim."
Elhamdü-lillah Müslümanım.Aynı zamanda laikliği de savunuyorum.Laiklik neden sürekli dinsizlik olarak yorumlanır bilemiyorum.Kimsenin siyasi görüşü beni ilgilendirmez.Benimde siyasi görüşüm kimseyi ilgilendirmez.Siyasete girmek istemiyorum.Yeri değil!!Fakat şunları söylemeden geçemeyeceğim.59. ve 60. Hükümet yani başımızda hala iktidar olan kişiler bu ülkeye fayda sağlamadı!!Her hükümetin yaptığı kadrolaşma yapıldı.Bu normal herkes yaptı çünkü bunu.Ama bu kadar abartılmadı!!Adamların olmadığı yer yok.Sürekli din elden gidiyor veya karşı taraftanda laiklik elden gidiyor gibi sesler yükseldi.Ne din elden gidiyor ne de laiklik.Cumhuriyetle yönetilen bi ülkede yaşıyoruz arkadaşlar merak etmeyin 2sine de bişi olmaz.Bu 2 kavramı sürekli gündeme getirmek ve bunlardan birşeyler çıkararak tartışmanın bi anlamı yok!!Eğitim-Sağlık durumu ortada.Pkk denen bu ülkenin ekmeğini yemiş şerefsiz terör örgütü hala ayakta ve bunlara karşı alınan önlem sadece kandilden ayrıldıklarını bile bile teskere çıkarmak.Kesinlikle AB ye güvenmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum.Kendi başımıza kalkınabiliriz.Rahmetli Ulu Önderimiz bunun tohumlarını attı fakat ömrü yetmedi.Hükümetin dediğine göre Avrupanın en iyi 6. ekonomisiyiz.Bir dünya kurumumuz özelleştirildikten sonra hele hele bu kurumlar yabancıların elinde oldukça yemişim ekonomisini.Önce dışa bağlı kalmadan ayakta durmak önemli!!Yazacağım bir çok şey var ama yeri değil!Son birşey Ergenekon olayı kapanmaz.Ceza alsalarda ülke karışacak,almasalarda.Sadece sınırlarımız dahlinde faaliyet gösteren hal,üniversite vs yerlerdeki PKK'lıların önü açılmış oldu.Benden bu kadar
Saygılar
TDK sözlüğünden:
Laik:
Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutan:"Türkiye Cumhuriyeti ... laik ve sosyal bir hukuk devletidir."- Anayasa.

Müslüman:
İslam dininden olan kimse, Muhammedî, Müslim.

yani insanlar laik olmaz kurumlar laik olur insanlar musevi hristiyan müslüman ateist agnostik budist vs gibi şeylere inanır ama devletin dini olmaz laikliğin tam zıttı şeriattır tayyip erdoğan'da şeriatçıdırWink
TÜRK Telekom, Arap'in. Telsim Ingiliz'in.
Kusadasi Limani Israilli'nin.
Izmir Limani Hong Konglu'nun.. .
Araç muayene isi Alman'in.
Basak Sigorta Fransiz'in.
Adabank Kuveytli'nin.
IETT Garaji Dubaili'nin.
Avea Lübnanli'nin.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattik, dediler. Kazagi bi çikardik.. Ermeni...)
Raki , Amerikali'nin.
Finansbank Yunanli'nin...
Oyakbank Hollandali'nin.
Denizbank Belçikali'nin.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransiz'in.
Cbank Israilli'nin.
MNG Bank Lübnanli'nin.
Alternatif Bank Yunanli'nin.
Disbank Hollandali'nin.
Sekerbank Kazak'i n.
Yapi Kredi'nin yarisi Italyan'in.
Turkcell'in yarisi Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarisi Amerikali'nin.
Enerjisa'nin yarisi Avusturyali'ni n.
Garanti'nin yarisi Amerikali'nin.
Eczacibasi Ilaç, Çek'in.
Izocam, Fransiz'in.
TGRT(Fox) Amerikali'nin.
Demirdöküm Alman'in.
Döktas Fransiz'in.
Süper FM Kanadali'nin.
Hepsi TÜRKtü.
Sadece 4.5 yil önce.
Çok önemli....ASIL DEGERI 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA 9 MiLYON DEGiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK.YAZIKLAR OLSUN....KAPTIRANA, VERENE SUSUP SEYREDENE....ALTI USTU BIR MAIL GONDERMEKLE BU IS OLMAZ DIYE DÜSÜNMEYIN LÜTFEN. VATANINI SEVEN HERKESE GÖNDERELIM, HEPINIZIN BILDIGI GIBI ETIBANK öZELLESTIRILECEK.. (VE ALICISI AMERIKA :-) VE BOR ISLETMELERI ETIBANK BÜNYESINDE. KONULAN FIYAT 40 MILYON $. LÜTFEN BIR DAHA OKUYUN VE LÜTFEN HERKESE ILETIN... YASADIGIN DÜNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARI ÜLKENI SORGULA.....
Önemli! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! .. < /FONT>
Borla çalisan araba üretildi, Türkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.Turkiye, dünya rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararasi teroristler Türkiye uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.Bu maili çoklu yollayarak en azindan bir toplum bilinci oluSmasina yardim edebiliriz...ya da direkt silin..
TMMOB
ÇEVRE MÜHENDISLERI ODASI
ISTANBUL SUBESI
ilteriserker demiş kiTDK sözlüğünden:
Laik:
Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutan:"Türkiye Cumhuriyeti ... laik ve sosyal bir hukuk devletidir."- Anayasa.

Müslüman:
İslam dininden olan kimse, Muhammedî, Müslim.

yani insanlar laik olmaz kurumlar laik olur insanlar musevi hristiyan müslüman ateist agnostik budist vs gibi şeylere inanır ama devletin dini olmaz laikliğin tam zıttı şeriattır tayyip erdoğan'da şeriatçıdırWink

katılıyorumWink
kişi laik olamaz devlet laik olabilir. Birey ''laik devlet'' yapısını savunabilir. Bu nedenle sözlerde bi hata bulamadım.

(not: don kişot olmanın dayanılmaz hafifliği)
(not: boku yedik)
CeZZa demiş kikişi laik olamaz devlet laik olabilir. Birey ''laik devlet'' yapısını savunabilir. Bu nedenle sözlerde bi hata bulamadım.

(not: don kişot olmanın dayanılmaz hafifliği)
(not: boku yedik)

Nedense herkes, laiklik konusu uzerinde durmus. Benim kafama takilan ise su:
Turkiye'nin basbakani, Turkiye'nin kurucusuna yalanci imasinda bulunuyor, nasil mi?
Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir. Cumlesine koskoca bir yalan yorumunda bulunduguna göre, cumlenin sahibi de yalanci oluyor. Hem de koskoca bir yalanci..!
Ataturk ve devrimlerini yipratma calismalari taaa o tarihlerde baslamisti. Simdi de devam ediyor. Turkiye bunlarin acisini cekecek.
son kişot cezzaBig Grin
İlterişin dediği doğru ama olayın bide şu açısı var.Devlet devamlı yenilenir ve devleti süreli şekillerde iktidarlar yönetir.Bu iktidarlar siyasi partilarden oluşur.Bu siyasi partiler topluluklardan , topluluklar gruplardan , gruplar kişilerden ... Şimdi kişi anti-laik ise = devlet anti-laik ! O zaman neyi tartışıyoruz? Basit bir tümdengelim işi halletti bence .Açıkca görünende odur.İktidar sahipleri gaflet dalalet ve hatta hiyanet içindeler ! Atatürk ilke ve inkilaplarını hiçe sayıyolar.Geçen gün YÖK başkanı : '' Kişi hak ve özgürlükleri Cumhuriyetin niteliklerinden daha önce gelir '' Bununda ne demek olduğu gayet belli.Biz biz olalım bu tür oyunlara gelmeyelim çünkü Bu millet bize atalarımızın mirası değil torunlarımızın bize emanetidir ! Ona göre davranalım ve bu toprakların nasıl kazanıldığını asla unutmayalım ...
Referans URL