FenerbahceWorld Forumları

Tam Versiyon: Şampiyonlar Ligi 2. Tur : Fenerbahçe 3 - 2 Sevilla
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.

Topic acilmistir. Haydi Bismillah.
İnanıyoruz Kazanacağız.Sevilla'yı burda dize getireceğiz!!
UEFA bile bizi favori göstermişCool 1-0 alıcaz inş.
Bu gece bizim gecemiz (FANATIK)

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final kovalayan Fenerbahçe, İspanyol Boğası Sevilla'yı Kadıköy'de ağırlıyor. Tek hedef; rövanş için avantaj yakalamak.
20.2.2008

FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Edu
Lugano
R.Carlos
Deivid
Selçuk
Aurelio
U.Boral
Alex
Kezman

SEVİLLA
Palop
Alves
Mosquera
Escude
Dragutinovic
Navas
Maresca
Poulsen
Capel
Kanoute
Fabiano

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Florian Meyer
(Almanya)
SAAT: 21.45
YAYIN: Star TV

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final kovalayan Fenerbahçe, İspanyol Boğası Sevilla’yı Kadıköy’de ağırlıyor. Tek hedef; rövanş için avantaj yakalamak. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Stres de var, heyecan da...Kadıköy bayram yeri gibi olacak. Volkan, Gökhan, Lugano, Edu, Carlos, Deivid, Selçuk, Aurelio, Uğur, Alex, Kezman... Herkes savaşacak. Sonuna kadar inanıyoruz.
Bizde Sevilla’yı devirecek güç de var, cesaret de...

Kısa...Kısa...

FBTV’den özel yayın
Fenerbahçe Televizyonu, Sevilla ile oynanacak 2. tur ilk maçı için özel programlar hazırladı. Saat 10:00’da yayına girecek olan “Spor Sabahı” programıyla start alacak olan Sevilla özel programında, Şükrü Saracoğlu Stadı ve Samandıra Kamp Merkezi’nden yapılacak canlı yayınlar ekrara gelecek. Gün içindeki bültenlerin yanısıra, stüdyo konuklarınını yer alacağı özel yayın kuşakları maç saatine dek sürecek. Karşılaşmanın bitiminden sonra da röportajlarla Sevilla özel yayını devam edecek.

İspanyollar’a şansı tutmuyor
Bugün Sevilla ile çok önemli bir maça çıkacak olan Fenerbahçe, İspanyol takımlarına karşı başarılı olamıyor. Avrupa kupalarında bugüne dek İspanyol takımlarıyla 7 maç yapan Kanarya, bunların hepsini kaybetti. Bu 7 maçta kalesinde 12 gol gören Sarı-Lacivertli ekip, rakip ağları ancak 2 kez sarsabildi. 4 farklı takımla karşı karşıya gelen Fenerbahçe, bu maçların 4’ünü dışarıda, 3’ünü evinde oynadı. Kanarya, bugüne dek Barcelona (0-1, 0-3), Real Betis (1-2, 0-2), Real Zaragoza (0-1, 1-2) ve Celta Vigo (0-1) ile karşı karşıya geldi.

Yabancıların ilgisi büyük
Fenerbahçe ile Sevilla arasında oynanacak maça başta İspanyollar olmak üzere yabancı medya büyük ilgi gösterdi. Türkiye Spor Yazarları Derneği, gelen yoğun talep üzerine, yerli ve yabancı basın kuruluşlarından taleplerini kısmasını istedi. Maçı İslam Çupi basın tribününde çoğu İspanyol 45 yabancı, 100’e yakın da yerli basın mensubu izleyecek. Saha içinde de yerli ve yabancı 100 civarında foto muhabiri görev yapacak.
bu adamın yorumLarına bitiyorum yhaa.. dediği gibi kiLit adam gökhan.. capeL'in bindirmeLerini iyi Kestiği taKdirde gerisi inş. geLcek.. ve burda işi bitiricez!!..

'Sevilla sadece kağıt üstünde favori'

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde bu gece kendi evinde Sevilla karşısına çıkıyor. Rıdvan Dilmen, günlerdir beklenen maçı NTVSPOR.NET'e değerlendirdi.

Geldik beklenen güne... Nasıl bir maç olacak?

Şundan eminim, şahane bir maç izleyeceğiz. Çoktandır beklediğim bir maç bu. Belki Fenerbahçe, Chelsea ile oynasa görsel açıdan çok iyi bir futbol izleyemezdik. Ama Sevilla takımı, oynamayı düşünen bir takım. Fenerbahçe de her an her şeyi yapabilecek bir ekip. İki takımın da belli 20'şer dakikaları var. İkisi de bu bölümleri çok iyi oynuyorlar. Her Avrupa takımına üstünlük sağlayabilecek düzeyde oynuyorlar. Dolayısıyla bu 20'şer dakikalık bölümlerde sonuca ulaşan takım, bu maçı kazanır.

Sonuca dair birşey söylemek mümkün mü?

Ortada bir maç. Bence Sevilla'daki maç da ortada. Tabii kağıt üzerinde -kim ne derse desin- Sevilla favori görünüyor. Klasmanda birinci sırada, son iki yılın UEFA şampiyonu. Çok yetenekli ve önemli oyuncuları var. Ama Fenerbahçe'nin de Roberto Carlos'u, Alex'i, Kezman'ı, Deivid'i, Lugano'su var. Baktığımız zaman Fenerbahçe savunmasındaki dört oyuncu da milli takım oyuncusu. Biri Uruguay, biri Brezilya, biri Türk Milli Takımı'nda, Roberto Carlos yıllarca milli takımda oynamış. Yani Sevilla sadece kağıt üzerinde favori görünüyor.

Fenerbahçe'nin futbol anlamında avantajları neler?

Fenerbahçe'nin en büyük özelliği, Avrupa maçlarında oyunu kendi kontrolüne alabiliyor. Rakibi buna zorluyor. Bunu pas yaparak olsun, sert oyanayarak olsun, iyi savunma yaparak olsun bir şekilde yapıyor. Dolayısıyla Sevilla'nın zaman zaman tempoyu yükselttiği anlarda, Fenerbahçe'nin bu özelliği ortaya çıkarsa, istediği sonucu alabilir. Mesela İstanbul'daki maçta İnter takımının temposunu Fenerbahçe ayarladı. Strateji daha değişikti, bekleyen Fenerbahçe değil, önde oyanayan Fenerbahçe vardı. Korkunç pres yaptı. Baktığımız zaman pres gücü de var. Burada en önemli şey, iki takımdan biri eksik kalırsa, diğer takım avantajlı olur. Çünkü Sevilla sinirli bir takım. Fenerbahçe nispeten daha sakin görünüyor.

Kuşkusuz Sevilla'nın da avantajları var. Kanatları çok iyi kullanan bir takım. Nasıl önlem almalı?

Sevilla'nın kanat oyuncuları çok ileri çıkıyor. Bunun dezavantajları kadar avantajları da var. Bunların boşalttığı alanlara, örneğin Capel-Gökhan Gönül eşleşmesi Fenerbahçe için kötü bir eşleşme değil. Çünkü Gökhan hücumcu bir oyuncu, Capel'in de savunması yok. Gökhan'ın da bir dezavantajı var, içeri kateden oyunculara karşı sıkıntı yaşıyor. Capel de bunu çok iyi yapıyor. Antrenörün Gökhan'ı uyarması lazım, Gökhan'ın bu oyuncuyu dışarı itmesi lazım. Sol bek oyanayan oyuncularının da çok çıkmaması bir avantaj, çünkü Deivid'in savunması pek yok. Burası çok önemli, Deivid içeri kateden bir oyuncu olduğu için bekleri içeri çekebilirse, Gökhan Gönül çizgide çok önemli işler yapabilir. Yani onları avantajlı gözüktüğü yerden, biz avantajlı duruma geçebiliriz. Ben maçın kilit adamının Gökhan Gönül olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe'nin sorun olabilecek yanları yok mu? Özellikle neye dikkat etmeliler?

Tek tehlike şu, bazen çok çabuk top kaybediyoruz. Selçuk, Deivid ve Uğur, hücuma çıkarken top kaybı yapıyorlar. Sevilla da bu durumu çok iyi kullanan bir ekip. O yüzden Fenerbahçe'nin riskli pas, riskli çalım yapmaması lazım. Zico da bunu söyledi. Çok doğru bir tespit yaptı. Mesela Deivid çok risk alıyor. OFTAŞ'a karşı bunu deneyebilirsiniz ama Sevilla'ya karşı bunu yapamazsınız. Karşınızda yapılan hatayı çok iyi değerlendiren bir ekip var.

Zico, Rize maçının 11'i ile çıkacağız dedi. Kadro için ne diyeceksin?

İlk 11'i doğru buluyorum. Bir kere fizik olarak en hazır 11 bu. Belki oyunun devamında klasik Uğur-Vederson değişikliği olabilir. Rakip takımın sağ beki çok çıktığı için, Zico orayı Uğur'un çabukluğu ile kapatmayı düşünmüş olabilir. Maldonado ile başlamaması da doğal. Zaten fizik olarak bu maçı kaldıracak olsa, oynatırdı.
yendik bee.. attıK attıK ve yendiK.. herKese nasip oLmas.. 2 Kez üst üste uefa şampionu oLmuş bi taKıma 3 goL atmak!! ..3-2!! Kezmann.. Lugano.. Semihhh..!! haKem ve edu'yu yine beğenmedim.. !! inş. depLasmanda bunLar da düzeLir.. bu arada carLos da inş. aramıza erKen döner !!
Eve gece 03:30 da döndum. Maci arkadaslar ile seyrettik. Gecenin resimlerini birazdan atiyorum
Iste mac gecesinden fotolar, kafalar binbesyuz olmadan önce ve sonra.

Tugba, Aydin Kardesler, bendeniz, Ugur. Fenerli, Fenerli, Fenerli, Gsli.

Mufit ve Yalcin. Bjkli ve Gsli.

Mustafa, Taner ve esi Tugba, Aydin, Ferhat (misirli arkadas). Bjkli, Milli takimli, Fenerli, Fenerli, Misirli :-)

Mika, Yalcin, Ugur. Fenerli, Gsli, Gsli. (Mika mabette iki macimizi da seyretmistir. Ilk yariki Sivas maci dahil)

Arka planda Ferhat, Ben ve sevgili Fenerli arkadasim Aydin.

Yalcin, Ferhat, Aydin. Gsli, Misirli, Fenerli. Yalcin oradan mac 4-1 bitecek falan gibi hareketler yapiyor. Pis Gsli biz gol attikca hasta oldu.:-) Ama kizamiyorum cunku, ben de GS bu aksam gol yedikce Orhan olacagim.
Bu arada arkada görunen mavili resim benim eserim. Bir gun ve 10 adet bira ile yapilmistir. Tahta zemin uzerine yagli boya. Tam istedigim neticeyi alamadim, cunku zemin cok kötu idi.
Yendik Yendik Yendik.Skor avantajlı olmadı fakat eze eze yendik.Edu tebrkler şampiyonlar liginde en çok gol atan futbolcumuz oldu.Maçı sadece Halit Kıvanç'ın anlatmasını tercih ederdim.Doğan grubunun ne kadar spikeri varsa hepsine akrabalık teklif ediyorum.Hepsi MAL.Tribünler olarak şöyle bişi söylicem.Top rakipteyken ıslık yapmak hiç bir işe yaramıyor.Son dakikalarda olabilir ama sürekli olmaz bu.Destekleyeceksin kardeşim destekleyeceksin.Gol yediğimizde susmayacaksın.Desteğini kesmeyeceksin.Sen zaten mal gibi kalırsan pasif durursan bu oyunculara da etkiler.Öyle salak salak ıslıklayıp sadece gol atılınca bağırmakla olmuyor bu.Hep destek tam destek bu mudur?Bakın yalvarıyorum susacaksanız.Sadece gol atınca işin makarası için eğlence arıyosanız gelmeyin tribünlere.Allah belanızı versin bu lafı da söyledim ya hiç bişi demiyorum daha!!
Matti Hagman, galibiyet tebriklerini iletti bu sabah. Ugramayacaktim ama, galibiyet sonrasi gelmezsem olmazdi dedi. Edu'nun ayaginin disiyla vurmaya calistigini ama Volkan'in da ona bagirarak topu bana birak demesi gerektigini. Defans iel kaleci arasinda diyalog olmazsa böyle sorunlarin surekli yasanacagini söyledi. Hagman, 0:0 beraberlikten cok daha iyi bir sonuc yorumunu yapti. Ispanya'da Fenerbahce'nin ilk yarim saatri kati savunma ile asmasi gerektigini söyledi.
Bu arada abi çökmüşün biraz Tongue
resimleri çok beğendim Mikanın duruşu süper Smile Okan abi bize hayatın resmini çizsene Smile

yendik sevillayı keşke daha farklı olsaydı İkinci maçta rahat ederdik
Yok Sefa cökmedim, kurt gibiyim (aslan gibiyim denir ama, bildiginiz nedenlerden bu terimi kullanmiyorum).Big Grin

Mac hakkinda birseyler yazmak istiyorum:

Macin basinda yapilan tribun show muhtesem idi. Acilan dev pankartlar, igne atilacak yer olmamasi, hepsi guzel. Ancak Sefa ile ayni fikirdeyim: Seyirci takimi 90 dakiak desteklemeyi bilmiyor. Gol yiyoruz hemen sus pus oldular. Ben maci arkadaslar ile dev ekranda seyrettim, ama bir dakika bil eoturmadim, fotografa poz vermek disinda. Bu tip bir seyirci kabul edilebilir gibi degil.
Edu sampiyonlar ligi gol kralimiz olma yolunda. Kaleci ve defans arasindaki bu anlasmazliklar yada diyalog olmadigi surece bu kazalar devam eder gider. Volkan bagirmali idi orada. Edu biraksa hic dokunmasa o top Volkan'in idi.
Edu mac sirasinda bir buyuk hata daha yaparak topu rakibe atti, buradan ucuz kurtulduk. Edu kazma bir oyuncu degil ama artik cok fazla olmaya basladi bu hatalar.
Lugano attigi gol ve oynadigi oyun ile maca imazsini atan ilk oyuncumuz diyebilirim. Ancak Ugur Boral bence macin adamidir. Karsisindaki Fenerbahce'nin 3de 1i degerindeki oyuncuyu her seferinde gecti. Ugur Boral 500.000 dolarlik oyuncu ama, degeri cok cok daha fazla. Zaten Kezman'a atttigi pas, alda at der gibiydi.
Kezman'in yukselisi cok sevindirici. Gene de kalecinin kucagin aattigi topu, sanki yerinde Semih olsa gol yapardi gibi geliyor bana. Kezman'i kazandik, ona yuh ceken seyircilerimiz simdi utansin, asil onlara yuh.
Aurelio sanki normal oyunundan biraz daha dusuk bir performans sergiledi dun. Orta sahaya ve savunmaya eskisi gibi dinamo katkísinda bulunamadi.
Gökhan, bir hata disinda mukemmeldi. Ne yapmasi gerekiyor ise onu yapti.
Alex, ruh gibi oynasa da, o olmazsa olmuyor. Semih'e attigi pas disinda Kezman'a verdigi asirtma pas mukemmel idi.
Semih, hic vurulmayacak pozisyonlarda yaptigi vuruslar ile rakibi cok iyi avliyor. Muthis bir golcu. Her pozisyonda kaleye vurabiliyor. Zaten dunku sutu defansa carpmasa bile gene ayni köseye dogru gidiyordu. Berabere bitecek macta 3 dakikada attigi gol ile, buyuk bir is basardi.
Carlos, golu önlemek icin vucudunu atti forvetin önune. Cok önemli bir oyuncu, resmen buyuk risk aldi. Sakatligi uzun surmez umarim. Zaten defansta sikistigimiz zamanlarda, sakin paslari yapabilen tek adam diyebilirim.
Selcuk yukselen grafigi sonrasi vasat bir mac oynadi bence. Cok önemli hatalar yapmadi, önemli olan da bu.
Volkan macin basinda, her ne kadar ustune gelse de, alti pas icinde yapilan golluk vuruslari kurtararak dunku galibiyette buyuk bir rol oynadi. Edu ile anlasmazligi ve Carlos'un önunde yatmasi nedeni ile ikinci golde topa cikamamasi ise golleri getirdi.
Zico her zamanki Zico, Ugur'u cikar Wederson'u koy (gerci dun Carlos sakatlandigi icin oyuna aldi), Kezman'i al Semih'i koy. Gökhan'i al Kazim'i koy. Ezberledik artik.
Sevilla 50.000 seyirciye ragmen, hicbiri baski hissetmeden, her iki yarinin baslarinda muthis bir baski kurdu uzerimize, bunun en buyuk nedeni , cok derin avrupa tecrubeleri.
Sevilla ciktiginda, beni dusunduren de bu idi. Yani bazilarinin sandigi gibi, en keklik rakip degil, son iki senenin UEFA sampiyonu vardi karsimizda. Ispanya'da ilk yarim saatteki baskiyi iyi savunma yapip asmamiz gerek. Bunu yapacak defansimiz ise maalesef yok.
O zaman, orta sahada ayni Sevilla gibi ileriye dogru bir pres yapmamiz lazim. Onu yapacak orta sahada yok. Acikcasi, ikinci mactan zafer ile ayrilmamiz mucizelere kalmis. Zico dun herseye ragmen tarihi bir basari sagladi, ikinci macta ise tarih yazabilir, hersey onun elinde.
Farkındaysanız ilk golü attığımızda ne kalecilerinin nede diğer oyuncularının Allah kahretsin ne yapıcaz gibi bi yüz ifadeleri yoktu. hepsinde .... edin nasıl olsa atarız olayı vardı.tecrübe işte bu.çok akıllı oynadılar.öyle mal mal doldur boşalt görmedik.Palop tam bir efsane.ne kadar dün harika bi kalecilik yapmasada yine iidi.Volkan çok ii gidio Allah bozmasın.Aurelio nun performansı son bir kaç maçtır düştü.artık kenara alınabilir.Hatırlarsanız zico geldiğinde kenara alındıktan sonra hairkalar yapmaya başlamıştı.Hem dinlenir hem de daha etkili oynar.2 senedir zico hep aynı zico.Taktikte deişiklik olmuyor pek maç esnasında çok nadir.hep mevkiden adam çıkartıp aynı mevkiye adam koyuyor.İspanya'da ki maçta maldonado aurelio 2sinin oynaması gerek.savunmayı baya bi rahatlatırlar.Semih de deplasman için tek forvet oynayacak ideal forvet.Alex'i unutmadan dün yine yaptı yapacağını Lugano ya kestiği kafa ve 3. goldeki çalımı,pası şahaneydi
Sayfa: 1 2
Referans URL