FenerbahceWorld Forumları

Tam Versiyon: Fenerbahçe'yi pendikle değerlendirmek / Ceyhun Çelikoğlu
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Yazıya nasıl başlasam bir türlü toparlayamadım. Hem maç dinlerken hem de yazı yazmak bana zor geliyor, yoğunlaşma meselesi. Ama Fenerbahçe'min GB Oftaş karşısındaki 3–1 lik galibiyeti son zamanlarda yaptığı maçlara göre tezat bir sonuç gibi geliyor. Çünkü yerli malı Galatasaray'la alınan beraberlik, önemli olmayan bir Pendik maçı ve alınan mağlubiyeti düşününce bir mağlubiyet düşünenlerin suratlarını görmek geliyor içimden.

Diyorlar ki "Fener Tuzla'dan öteye geçemez." tuzlayı geçipte ne yapacağız. Bizim yönümüz orası değil. Biz Edirne'den öteye geçeli çok oluyor, Tuzlayı ne yapalım. Hem önemsiz bir bir mağlubiyetin üstünde bu kadar takılan taraftarlar patolojik derecede Fener düşmanı olmalı. Pendik’e yenilince insanların bilinçaltında yer etmiş bir kupa mağlubiyeti canlandı. Unuttukları bir nokta var ama: Oynanan bir hazırlık maçıdır. Hazırlık maçı nedir? Oyuncuları hazır tutmak ve potansiyellerini görmek. Üzerinde bu kadar durmanın ne anlamı var şimdi. Hiç bilmeyen biri görse yazılanları Fenerbahçe çok önemli bir derbi maçını kaybetti sanacak. Sanki kupadan elendik. Yerli malı Galatasarayı yenememişiz birde o var, o ayrı bir alem. Aldıkları yabancıları -çok zengin bir kulüpmüşler gibi- paralarını günü gününe verip üstüne birde oynatmayıp sonrada sahaya tamamen yerli bir kadroyla çıkınca bir iş yaptıklarını zannedip, başarısızlıklarını Fenerbahçe’me çamur atmakla kapatabileceklerini zannedenler, Fenerbahçe’min başarısını hala anlayamamışlar. Leverkusenlede aynı kadroyla oynasınlar bakalım. Bırakın bu vatan millet Sakarya edebiyatını. Oynatmayacağınız yabancıyı sırf poz içinmi aldınız. Gülüyorum. Hem biz Pendik’e yenildik ama ondan daha güçlü Galatasaray’dan beraberlik koparttık, naber! Kim daha büyük? Bir zamanların uefa şampiyonumu yoksa 3. lig takımı Pendik mi? Hala gülüyorum. Hem böyle olaylara gülüp geçmek lazım. Hayatın tadı böyle küçük şeylerle çıkar. Şeytan ayrıntıda gizlidir.

Altın çamura düşünce değerini kaybetmez. Fenerbahçe kulübü böyle çerezlik maçlara takılmaz. Ve bu arada maç bitti Fenerbahçe 3 GB Oftaş 1. yazık değil mi Oftaşa! Bir Pendik kadar olamadı, değil mi? Yerli plaka Galatasaray bile beraberlik çıkarttı buradan, onlar yenildi. Şapkayı önlerine koymaları lazım. Fenerbahçe tuzladan öteye geçemeyen gariban takımı ya. Çok çalışmaları lazım.

basında Fenerbahçemize karşı yapılan küçültme kampanyalarına güzel bir cevap olmuş
Referans URL