FenerbahceWorld Forumları

Tam Versiyon: Formula 1'de şampiyon Kimi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Çaylak Hamilton ve son iki yılın Dünya Şampiyonu Alonso tarih yazamadı, Raikkonen 'olmaz' denileni yaptı... Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, sürprizlerle dolu Brezilya Grand Prix'sinde mucizeye imza attı.

Son 2 yarışa 17 puan geride gelen Kimi Raikkonen, sürprizlerle dolu Brezilya Grand Prix'sini 1.281.15.270'lik derecesiyle birinci tamamlayarak, Formula 1'de 2007 sezonu Dünya Şampiyonu oldu. Raikkonen 110 puana ulaşırken, McLaren pilotları Lewis Hamilton ve Fernando Alonso 109'ar puanda kaldılar.

Interlagos Pisti'nde koşulan yarışta diğer Ferrari pilotu Felipe Massa ikinci olurken, Alonso 3. sırada yer aldı. Yarışa lider başlayan Hamilton ise 7. oldu.

İtalyan ekibi Ferrari, markalar klasmanında şampiyonluğunu ilan etmişti.

Pilotlar klasmanında ilk 10'a giren pilotlar şöyle:

1. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 110 puan
2. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 109 puan
3. Fernando Alonso (İspanyol) McLaren 109 puan
4. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 94 puan
5. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 61 puan
6. Robert Kubica (Polanya) BMW Sauber 39 puan
7. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Renault 30 puan
8. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault 21 puan
9. Nico Rosberg (Almanya) Williams 20 puan
10. David Coulthard (İngiltere) Red Bull 14 puan
Simdiye kadar seyrettigim en zevkli yaristi. Son turda bile uc yariscidan hangisinin sampiyon olacagi hala belli degildi. Kimi imkansiz olani basardi ama, Hamilton'da tecrube eksikligi ile yaptigi iki buyuk hatanin bedelini cok pahali ödedi. Ama olsun bana uyar. FORZA FERRARI...!
NOT: Kimi'nin babasi Massa'nin cok yakin arkadasi Junnu yaris sonrasi bana telefon etti ve elinde bir demet cicek ile Porkkala'ya (Kimi'nin anne ve babasinin yasadigi yer) gittigini söyledi. Kimi'nin babasi Masa ile ben de tanisma firsati bulmustum, tebriklerimi yolladim.
Sahane bir yaristi ama dogu da ölen kardeslerimiz, sehitlerimiz hic aklimdan cikmadi bu aksam. Buruk bir sevinc bile diyemem, kafam hep baska yerdeydi. Tum köpekler ölene kadar bu kafa rahat etmez.
kanaldan kanala geçerken farkettim yarışı. açıkcası umudum yoktu zaten kimi çinden önce ''Hamilton'un şampiyon olduğunu söyleyebilirim'' demişti. ama resmen mucize oldu Yarışın son 6 turuna şahit oldum İnanamadım bi süre. Helal olsun Kimi'ye İnş bundan sonraki sezonlar şampiyonluk daha kolay alınır
Referans URL