09-26-2007, 08:48 PM

Finlandiya'li Fenerbahce taraftarimiz Matti Hagman gene bu yazinin konusu. Kendisini Fenerbahce taraftari yaptiktan sonra, her hafta basi gelip Fenerbahce'nin bu hafta ne yaptigini soran Hagman bugun gene dukkanima geldi. Kapinin önunde dikilip ellerini iki yana acti ve bana sordu:
-Okan, söylesene bana, gecen sene Turkiye Liginin sampiyonu kim oldu?
Tabii sasirarak cevap verdim. Cunku gecen sene tum sene onunla 100. yil muhabbeti yaptik ve sampiyonlugu alirken ilk alti takima mac kaybetmedigimizi, GS ve BJK'yi kendi sahalarinda devirdigimizi artik benden iyi biliyor. Hatta bu maclarin gollerini de beraber seyrettik.
-Fenerbahce oldu tabii ki nasil unuttunuz?
Hagman gulerek konustu:
-Ac bakalim YLE1 (Finlandiya devlet televizyonu) text televizyonunu ve sayfa 220'ye bir bak.
Hemen YLE text tv 220'yi actim. Aynen söyle yaziyordu.
YLE TEXT 220: Marsilya takiminin teknik direktöru, Albert Emon'un görevine son verilerek yerine Eric Geretz getirildi. Geretz teknik adam olarak PSV'yi ve gecen sezon da Turkiye Ligi'nde Galatasaray'i sampiyon yapmisti.
Hemen telefona sarildim, YLE TV'nin text bölumunu aradim ve telefonu acan kadina söyle söyeldim:
-Text tvnizde buyuk bir hata var. sayfa 220'de geen sene Turkiye liginde Galatasaray'in sampiyon oldugu yaziyor. Bilgi kesinlikle yanlis ve sizin böyle bir hata yapmaniz cok komik. Gecen senenin sampiyonu Fenerbahce'dir. F-E-N-E-R-B-A-H-C-E. Ve kadina bilmesi pek gerekmeyen tum bilgileri de saydim, GS'yi sahasinda nasil yendigimizi, sahalarini nasil harab ettiklerini, birakin sampiyonlugu, puan farkini.......ve akliniza ne gelirse. Eminim ki kadin pisman olmustur telefonu actigina. Bana biraz da gulerek (fanatikligimin sinirlarini anladigindan) tesekkur etti ve spor bölumune bu bilgiyi hemen iletecegini söyledi. Yarim saat icinde bakktigimda bilgi degistirilmis, hak yerini bulmustu. Evet burasiu benim teritorim, burada Fenerbahce'nin hakki yenemez.
Hagman'a tum Fenerliler adina tesekkur ettim. Ne kadar iyi bir Fener'li oldugunu söyledim. Hagman'i tanimayanlar icin ufak bir not: Finlandiya'nin gelmis gecmis en buyuk buz hokeyi oyuncusudur. Su anda emekli, tv ve gazetelerde cikiyor, yorumcu olarak. Hergun bana ugrar ve futbol ve Fenerbahce muhabbeti kacinilmazdir.
bravo hagman